Kano - heldagstur

Dato: Tirsdag 27 jul 2021 - fredag 31 des 2021 Vis kart

Dagsturen vår har avgang alle dager i uken, fra 11:00 – 18:30, og med med mindre noe annet er avtalt er Altaelva vårt mål for turen. Vi kan imidlertid også gjøre denne turen på stille vann.

 

Da reiser vi til Kvenvik vest for Alta, eller til Jotka som ligger sørvest av Alta, mot Finnmarksvidda. Les om dette alternativet lengre ned.

Deltagerne hentes på hotellet og sammen kjører vi opp til Bollo der padleturen skal starte. Bollo er en av de gode fiskeplassene i Altaelva, og ikke usannsynlig vil vi se laksen hoppe. Kanskje treffer vi på noen laksefiskere som er i ferd med å avslutte sitt fiskedøgn kl 12:00.

Det er ikke nødvendig å ha padleerfaring før en padler denne turen. Før vi starter ned elva vil nødvendig opplæring bli gitt. Altaelva er på mange måter ei snill elv. Den har mange rolige partier, som av og til blir avløst av litt mer skavler og stryk. Uhell kan imidlertid skje den beste, at en kano velter. Dette forgår imidlertid uten dramatikk, fordi alle deltagere har redningsvest og vi har gått igjennom hvordan en skal opptre ved de ulike situasjonene. På sommeren er temperaturen snill (opp mot 16 grader) og vannføringen lav slik at strømmen ikke blir for stri.

Denne turen tar oss gjennom den nedre delen av Altadalen og elva. Her domineres landskapet av bar- og lauskog, kultur og landbruksområder. I kano kommer en også tett innpå dyreliv; som havørn, ender og, om en er heldig; skogens konge, elgen.

Turen ned elva er også en kulinarisk opplevelse, der vi etterstreber å servere god mat, gjerne tilberedt over bål på elvebredden. På denne turen er lunsj inkludert og på menyen kan det stå fiskesuppe, det samiske festmåltidet bidos eller laks. Måltides tilberedes på bålet og nytes i fri natur.

Altaelva representerer en sentral del av historien om Alta. Den er også en viktig del av identiteten til Altaværingen. I løpet av turen fortelles historien om elva, organiseringen av fisket, utbyggingen og tiden etterpå.

Hvis det er ønskelig kan vi gjøre kanoturen på stille vann. Da velger vi Jotka eller Kvenvikområdet. Værmeldingen avgjør i de fleste tilfeller hvor vi drar. Innholdet er på mange måter det samme; vi opplever stor natur og får rike opplevelser, men må legge noe mer kraft i fremdriften, her er det ingen strøm som fører oss dit vi skal. Underveis nyter vi flora, fauna og geografi.

Vis mer

Bestill nå

Hytter

GLØD Aurora Canvas Dome

Avstand: 3,5 km
Gjør overnattingen til en opplevelse i seg selv! Hos GLØD Explorer får du oppleve glamping i arktiske Finnmark, vill natur, fantastisk mat, og aktiviteter som passer for alle, sommer som vinter.
Rom og Leilighet

GLØD - The Pine Forest Apartment

Avstand: 3,5 km
Vår nye og moderne leilighet er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum, men som foretrekker stille og rolige dager i furuskogen på landet. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Frokost er inkludert.
Build: 02.08.2021 12:54:11, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-8360.cbischannel-30628.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails