fbpx
Gå til innhold

Hundekjøring og jakten på nordlyset

Opplev det beste som Alta har å by på med en kombinasjon av hundekjøring og jakten på nordlyset! Først er du med på en hundetur. Vi kjører to og to sammen, der du er en aktiv deltaker og ordner det aller meste selv. Turen går i skogen og på elva i Altadalen. Etter sledeturen er det tid for litt bålkos med gode historier fra trening og løp med hundene. Etter dette blir du hentet av Glød Explorer, og resten av kvelden blir brukt til å Jakte på nordlyset.

Hundekjøring

Som gjest blir du hentet kl 16:30 på ett av vinter pick-up stedene i Alta sentrum, og transportert ut til Trasti & Trine. Her blir du utstyrt med varme klær/sko og du får innføring i hvordan du kjører ditt eget hundespann. Etter å ha satt opp ditt eget team av hunder følger en spennende og fartsfylt eventyrferd gjennom snødekt furuskog med Altaelva som nærmeste nabo. Opplevelsen er fantastisk stille og det eneste du hører er tassingen fra de mange potene i snøen, og den hvite pusten fra hundekjeften. Etter en god runde i Altadalen returnerer dere til kennelen der bikkjene settes på sine plasser. Da er det tid til å sitte rundt bålet der du får høre historier fra trening, løp og hvordan det er å leve med 40 alaskahuskyer i hagen.
Etter dette er du klar for din neste opplevelse; Jakten på nordlyset.

Jakten på nordlyset

For kl 19:30 står guidene i GLØD Explorer klar for å ta deg med for å finne nordlyset. Ved ankomst hos GLØD får dere servert kveldens suppe. Etter en kort presentasjon av fenomenet brukes værvarslinga og lokal kunnskap som bakgrunn for å velge hvor en skal dra nettopp denne kvelden. Noen ganger blir det en kort kjøretur, andre ganger langt. Det er nemlig slik at guidene i GLØD ikke gir seg selv om det er overskyet i Alta. Nei, de kan gjerne kjøre opp til 100 km en vei, om det er der sjansene for å oppleve dette fantastiske fenomenet er størst!

Det gis ikke noen nordlysgaranti, men i forrige sesong ble nordlyset funnet på hele 90% av turene! Vi vil normalt være tilbake på hotellet kl 23:30.

Build: 20.09.2021 14:56:15, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8360.cbischannel-30628.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index